windpokken



De sint bracht 14 dagen geleden niet alleen cadeautjes mee, maar ook de windpokken, sinds woensdag zijn er onder hen al 7 kindjes met de windpokken, ook de grotere. Vandaar een bericht aan iedereen die hier was.
Wat kan je eraan doen: vlekjes aanstippen met eosine&/of inwrijven met talkpoeder, om de blaasjes uit te drogen. het is dit vocht dat het meest besmettelijk is. Contact met water vermijden om het opdrogen te bevorderen en zonodig bij jeuk een jeukwerend middel geven.
de apoteker heeft oa kleurloze eosine & talkpoeder met menthe, ruikt lekker fris & zou ook helpen bij eventuele jeuk. Sommige kindjes krijgen koorts, de jongste zijn nauwelijks onder de indruk van de blaasjes.
het is een meestal onschuldige maar zéér besmettelijke kinderziekte, die vooral veel rode vlekken op de kleren levert en leuke fotootjes.
als de blaasjes jeuken, gaan de kindjes krabben, die eventuele littekens blijven wel langer, Nienke heeft er nog één op haar buik.

2 opmerkingen:

Unknown zei

Ik denk dat Machteld ook geveld is. Heb deze morgen 3 blaasjes ontdekt en enkele rode vlekjes. Herlinde zal wel volgen denk ik...
Tot nu toe heeft ze er nog geen last van...
Vele groetjes, Heidi.

Nadia zei

Dank u wel lieve Sint!
Alsook Zorina heeft dit mooi geschenkje gekregen. Lekker vol rode vlekjes.
Hierij een vrolijk kerstfeest en een vlekkeloos nieuw jaar.